Over Hans

Hans helpt leiders om meer contact te maken met wie ze zijn. Op weg naar meer betekenis, voldoening en verbinding.

Hans Mik

Hans Mik

Systemisch leiderschapscoach – Sparringpartner – Trainer

Waarom ik leiderschapscoach ben geworden

Ik heb na mijn studie een carrière in de zakelijke dienstverlening gemaakt. Ik stuurde een groot team van professionals aan en maakte lange tijd deel uit van het bestuur van een landelijke beroepsorganisatie. Hoewel dit volgens de maatschappelijke normen goed ging en ik niet ongelukkig was, veranderde alles toen ik mijn eerste kind kreeg.

Met de geboorte van Boris kwam het besef dat ik leefde in een wereld waarin geld, macht en aanzien de overhand had. Een wereld die ik ook vanuit mijn eigen opvoeding goed kende. Ik wilde mijn zoon een ander voorbeeld geven: volg je hart. Dat maakte dat er ruimte ontstond voor mezelf om te gaan doen wat ik altijd al graag wilde doen, maar wat ik mezelf tot dan toe niet had toegestaan. Ik wilde mensen écht ontmoeten en betekenisvol zijn. Ik ben een geweldige opleiding gaan volgen en ben in 2018 met mijn eigen onderneming gestart.

Ik woon samen met mijn vrouw Noortje in Diepenveen en heb inmiddels 3 prachtige kinderen.

Werken vanuit de ontmoeting

Ik werk vanuit de ontmoeting. De ontmoeting met jezelf en de ontmoeting tussen jou en mij. In de ontmoeting is alles al aanwezig en licht verborgen potentieel op. Ik beschouw het vervolgens als mijn taak om het onzichtbare zichtbaar te maken, het onbenoembare te benoemen en jou bewust te maken van het onbewuste. 


In de sessies ben ik je sparringpartner. We werken vertrouwelijk, open en eerlijk. Ik spiegel je, ik confronteer je, kijk met je mee, nodig uit om te voelen, reik perspectieven aan en geef soms praktische tips. Ik stel je andere vragen dan je wellicht gewend bent: meer gericht op diepgang en betekenis. Ik vraag van jou om in onze ontmoetingen open kaart te spelen. Ik werk graag met directe feedback, over en weer, ook om m’n begeleiding af te stemmen op wat jij werkelijk nodig hebt.

We werken met het hart, het hoofd en de handen. We onderzoeken samen situaties die jij ervaart, gedurende het traject of in je leven. We onderzoeken patronen in wie jij bent, in je gedrag, overtuigingen, identiteit. We onderzoeken wat de volgende stap in je werk, leven en leren mag zijn.

Klanten waarderen mij voor mijn rust, mijn openheid en voor de manier waarop ik naast ze sta.

Kernwaarden

Autonomie

Ik geloof dat jij de regie over je leven in handen hebt en dat je daarvoor ook de verantwoordelijkheid draagt. Wat is jouw kracht? Wat zijn jouw mogelijkheden? Wat is jouw potentie?

Heelheid

Ik geloof dat ieder mens goed is zoals hij is. Er is niets mis met je. En hoewel het soms goed is om een diagnose van een probleem of gedraging te kennen, ben je niet je diagnose.

Identiteit

Ik geloof dat ieder mens een weg te gaan heeft die uniek is. De kracht is om deze op eigen wijze en eigen kracht te gaan. Dus wie ben je? Waar sta je voor? Weet je dat?

Integratie

Jezelf leren kennen is een ervaring. Van daaruit is er ook een groot verschil tussen ‘de kennis hebben’ en ‘weten’. Ik help je graag uit je hoofd en in je lijf. Je lijf weet de waarheid.

Zingeving

Bij zingeving staat de vraag centraal: waar doe je het voor? We maken allemaal deel uit van een groter geheel. Wat is jouw rol daarin?

No-nonsense

Ik ben altijd eerlijk en gebruik heldere taal. Ik draai er niet om heen. Als het nodig is kies ik voor diepgang, ook als die pijnlijk is.

Veilig

Veiligheid is essentieel. Onze gesprekken zijn vertrouwelijk en ik zorg ervoor dat je gezien en gehoord worden.

Geen taboe

Ik vind het belangrijk dat alles gezegd mag worden, hoewel het niet altijd moet. Er is ruimte voor schuld en schaamte.

Open

Ik vraag je om open kaart te spelen en ik zal altijd mezelf inbrengen in onze sessies. Dat betekent dat ik soms iets van mezelf deel, als het jou kan helpen.

Geen oordeel

Ik ben gericht op het versterken van het geheel. Dat doe ik door naast je te gaan staan en zonder oordeel naar je te luisteren, ook naar wat je niet zegt.

Bel direct om een afspraak in te plannen

Leren = ontwikkelen

Ik ben continu op zoek naar mogelijkheden om mezelf meer te bekwamen. Ik heb daarom meerdere opleidingen gevolgd, lees (en luister) veel boeken, beluister podcasts van inspiratiebronnen en laat me meerdere keren per jaar door anderen coachen in de vorm van intervisie en supervisie. Daarmee hou ik zicht op mijn eigen leerproces en zo zorg ik er ook voor dat ik de voor mij moeilijke thema’s niet uit de weg ga. Om diezelfde reden probeer ik ook ieder jaar een nieuwe opleiding te volgen.

Bij het vooraanstaande instituut Phoenix Opleidingen in Utrecht heb ik ‘De driejarige opleiding in Professionele Communicatie’ afgerond. Deze opleiding heeft me in staat gesteld om mensen, teams en organisaties te begeleiden bij verandering. Onderdeel van deze opleiding is een NLP Practitioner. Bij Phoenix deed ik ook de vervolgopleiding in systemisch werken, om mensen op identiteitsniveau te begeleiden in hun ontwikkeling. In 2021 ben ik afgestudeerd als relatietherapeut. In 2022 heb ik de Masterclass Eros in begeleiding, over intimiteit en seksualiteit, afgerond. In 2023 heb ik de Maskermaker afgerond, ook weer bij Phoenix. Een opleiding waarin ik nog meer inzicht heb in de verschillende karakterstructuren van mensen.


Ik laat me coachen in mijn ondernemerschap en krijg supervisie op mijn coachwerk. Ik ben DISC gecertificeerd en zodoende in staat om DISC rapporten af te nemen. Ik ben aangesloten bij de Ethische Code van Phoenix Opleidingen.

‘Liever een heel mens, dan een goed mens’

De zin die ik de laatste tijd het meest me mee draag is de zin van de beroemde psychiater Carl Gustav Jung: ‘liever een heel mens, dan een goed mens’. Wij mensen kunnen zo bezig zijn met ons van de beste kant te laten zien. Te voldoen aan verwachtingen. Te doen wat we denken dat ‘goed’ is. De ontwikkeling zit aan de andere kant. Ruimte maken voor dat wat we liever niet laten zien. Onze angst, onze pijn, ons verdriet. Het leven is allebei. We zijn goed en we zijn fout, we zijn held en we zijn dader. Als we daar ruimte voor maken, dan worden we ‘heel’. Dat brengt rust.

Plan je sessie

Je bent overtuigd en wil je leiderschapstraject starten? Geweldig. Neem direct telefonisch contact met me op om af te stemmen hoe het vervolg verloopt. Weet je nog niet precies wat je wil, plan dan direct je strategiesessie in. In de strategiesessie ontmoeten we elkaar, brengen je huidige situatie in kaart en ontdekken we wat een samenwerking kan opleveren om tot je gewenste ontwikkeling te komen.

Via deze knop ga je naar een andere site. Hier kan je in mijn agenda je afspraak inplannen.

Openingstijden

Bellen ma-vr tussen 09.30 en 17.00

mailen en appen 24/7


Contact

info@hansmik.nl

06 13 88 37 02


Adresgegevens

Koningin Wilhelminalaan 13

Schalkhaar (bij Deventer)


Coach. Lifecoach. Mental Coach. Therapeut. Systemisch werk. Deventer. Schalkhaar. Diepenveen. Bathmen. Zupthen. Executive. Leiderschap. Management. Burnout. Burn-out. Overspannen. Loopbaan. Angst. Ik wil mij niet meer zo angstig voelen. Angsten. Angsten in kaart brengen. Angstoornis. Depressie. Depressieve, sombere gedachten. Relatieproblemen. Relaties (Bindings-, verlangsdynamiek, partner, kind, familie, vriend, werk gerelateerd). Fysieke klachten. Spanning en spanningsklachten. Spierpijn. Hoofdpijn. Onverklaarbare fysieke klachten. Vermoeidheid. Extreme vermoeidheid. Stress. Stressklachten. Acute stress. Woede. Agressief gedrag. Snel boos worden. Uit de slof schieten. Nachtmerries. Ik wil van mijn nachtmerries af. Slecht slapen. Sociale angsten. Vermijden sociale contacten. Weinig levenslust. Prikkelbaar. Straatvrees. Moeite met vertrouwen van anderen. Spanning en spanningsklachten. Spanning ervaren. Verslaving. Alcohol. Sex. Gokken. Schaamte. Schuld. Piekeren. Paniekaanvallen. Controle verlies. Drang naar controle. Intimiteit. Seksueel trauma. Hechtingstrauma. Veiligheid. Kwetsbaarheid. Emoties en gevoelens. Focus verlies. Gevoelens van onrecht. Lichaamstaal. Onzekerheid. Onmacht. Overlevingsstrategieën. Problemen met zelfregulatie. Snel overprikkeld. Teveel geven zodat men zichzelf vast zet. Trauma (Vroegkinderlijk, PTSS, complex PTSS) Uitputting. Verdwaald in beroepskeuze. Verstoord leefritme. Hechtingsproblematiek. Verlatingsangst. Bindingsangst. Negatieve gedachtes en angsten onder controle krijgen. Muur. Wantrouwen richting anderen. In relatie tot mannen of vrouwen. Vastgelopen in partnerrelatie. Vreemdgaan Verbroken familierelatie. Ruzie. Weinig verbinding ervaren. Geestelijk op. Rouw. Trauma. Scheiding. Sterfte