Mijn achtergrond

Vanaf mijn 19e heb ik hard gewerkt aan een carrière waarin ik bijna alles heb bereikt wat ik wilde bereiken: ik was leidinggevende van een groep professionals en ik was de jongste bestuurder ooit bij de landelijke beroepsorganisatie. Ik was ambitieus en gedreven. Ik had een uitstekend inkomen, reed in een dikke bak en had maatschappelijke status.

En toen werd ik vader.

Met dat vaderschap kwam het besef, dat ik niet mijn eigen dromen achterna aan het jagen was. Ik streefde naar dingen die ik ten diepste helemaal niet zo belangrijk vond. En omdat ik zou willen dat mijn zoon zijn dromen zou najagen, wilde ik hetzelfde doen. Ik wilde mensen helpen om het beste uit zichzelf te halen. Omdat iemand mij al eens goed heeft geholpen om het beste uit mijzelf te halen, wist ik hoe ik dat wilde doen. Als therapeutisch coach. Ik ben een uitdagende opleiding begonnen, heb mijn bestuurstermijn afgemaakt en ben voor mezelf begonnen.

Mijn opleidingen

Phoenix Opleidingen:

De driejarige in professionele communicatie

Phoenix Opleidingen:

NLP Practitioner

Phoenix Opleidingen:

Systemisch werken

(start 2020)

Phoenix Opleidingen:

Relatietherapie

(start 2021)

Mijn visie

Veel mensen doen wat ze doen, zonder dat ze echt hebben nagedacht over waarom ze doen wat ze doen. Dat kan een leven lang goed gaan, maar soms krijg je daar last van.

Ik geloof in de ABC van de mens:

Autonomie: wie ben ik? wat wil ik? Doe ik wat ík wil?

Betekenisvolle relaties: vriendschap, liefdesrelatie, werkrelatie

Competentie: doe ik wat ik kan en kan ik wat ik doe?

Ik geloof dat het voor ieder mens waardevol is om te ontdekken wie hij is en wat hij kan, om van daaruit ook betekenisvolle relaties aan te kunnen gaan.

“Bewandel je eigen pad”

Mijn werkwijze

Veel van het gedrag wat we nu laten zien, is geboren in het systeem van herkomst. Misschien doe jij wat je doet om aan de verwachtingen van je ouders te voldoen. Misschien doe je juist iets niet, omdat jij je nog tegen ze verzet. Misschien vind je het lastig om een relatie te hebben, omdat je nooit hebt geleerd hoe een goede relatie zou moeten zijn. Feit is dat je in vroege jeugd bent gevormd tot wat je bent. In mijn coaching kijken we naar je systeem van herkomst. Want door inzicht te krijgen in je verleden, ontstaat de mogelijkheid om in het heden veranderingen aan te brengen.

Hoe we dat doen, staat niet vast. Soms is het nuttig om een genogram te maken, soms doen we een familieopstelling. Soms doen we een oefening en soms houden we het bij een gesprek. Ook de locatie staat niet vast. Want voor de één is een sessie in mijn praktijkruimte perfect, waar het bij een ander juist beter werkt om een wandeling te maken in het bos. Wat wel vast staat is dat ik aandacht voor je heb en verbinding met je maak. Van daaruit zal ik je uitdagen om het beste uit jezelf te halen.

Mijn stijl volgens mijn klanten:

RECHT VOOR ZIJN RAAP

Ik ben direct en zeg wat ik denk en voel. Ook als dat confronterend is.

SPIEGEL VOORHOUDEN

Ik kan je goed een spiegel voorhouden. Zo blijft wat van jou is bij jou en wat van mij is bij mij.

EERLIJK

Ik ben altijd eerlijk en verwacht van jou ook dat je eerlijk bent. Dat is de enige manier om snel stappen te zetten.

VEILIG

Ik zal er altijd voor zorgen dat het veilig is en blijft.

KOMT TOT DE KERN

Ik voel haarfijn aan wanneer jij er omheen draait. Ik daag je uit om naar de kern te gaan.

Hans Mik – 06 13 88 37 02 – info@hansmik.nl