Coaching is voor watjes

Coaching

Bam. Daar staat ie. Mijn overtuiging. Coaching is niet cool. Coaching is soft. Alleen watjes hebben een coach nodig. Geitenwollen sokken. Wierook. Je kent het wel. Best een vreemde overtuiging voor iemand die zichzelf coach noemt, hoor ik je denken. Dat ben ik volledig met je eens. Hele vreemde overtuiging. En ik heb er last van ook.

Lukt het me wel?

Ik ben nu een tijdje bezig met mijn coaching praktijk en daar maak ik me best wel eens druk over. Dat heeft niets te maken met de uitoefening van het vak. In tegendeel: als ik aan het werk ben met klanten, dan gaat dat hartstikke goed. Mijn klanten zijn tevreden en ik krijg er energie van. Het probleem is dat te weinig mensen mij weten te vinden. Ik sprak hierover mijn zorgen laatst uit tegen mijn mentor Rene. Hij zei: “Hans, je doet super veel aan je zichtbaarheid, je plaatst veel op LinkedIn, je staat zelfs in de kranten. Geduld, zoiets heeft tijd nodig”. Misschien heeft hij gelijk, maar het voelt niet alsof ik er alles aan doe. Alsof er iets in me zit, wat me tegen houdt om gewoon de telefoon op te pakken, een bedrijf op te bellen en te zeggen wat ik doe.

Vorige week bood Jesper van de Transformatieschool, mijn kantoorbuurman, mij een ontdekkingssessie aan. Hij maakt daarbij een mooie visual die in kaart brengt wat je nodig hebt om je droom te bereiken. Dit is ‘m geworden:

Mijn droomvisual
Wil jij ook zo’n mooie visual? Vraag hier gratis en vrijblijvend je gesprek met Jesper aan.

Wie ben ik? Waar sta ik voor?

Ik zal ‘m niet helemaal uitleggen, maar het komt erop neer dat ik in doel heb. Een groot doel, maar ook een nabij doel. Over een half jaar wil ik mijn werk een 7 kunnen geven. Daarvoor moet er wel iets gebeuren. Nu haal ik niet alles eruit. Ik ben te vaak niets aan het doen. En… en daar komt mijn oordeel terug. Eigenlijk schaam ik me soms ook een beetje voor wat ik doe. Niet écht. Maar ik merk dat als mensen aan me vragen: “hé Hans, wat doe jij nu eigenlijk?”, dat ik geneigd ben om mezelf een beetje te verstoppen. Laat staan dat ik zelf iemand opbel om mijn dienstverlening te verkopen. En waarom doe ik dat? Omdat ik denk, dat mensen denken, dat coaching suf is. Dus wat moeten die mensen er wel van denken dat ik coach ben.

Als ik over een half jaar mijn werk een 7 wil kunnen geven, dan moet ik in ieder geval staan voor wie ik ben en voor wat ik doe. En dat begint nu. Dus, nogmaals de vraag:

“Zeg Hans, wat doe jij nu eigenlijk?”

Ik ben coach. Ik hou me bezig met de professionele en persoonlijke ontwikkeling van mensen, vooral mannen, die zich verder willen ontwikkelen. Of je nou nog aan het studeren bent, of de CEO bent van een organisatie: ik geloof dat er altijd gebieden zijn waarin je iets nieuws kan leren. En als je iets wilt veranderen in je doen en laten, dan kan je dat niet in je eentje voor elkaar boksen. Daar heb je iemand bij nodig. Je doen en laten is namelijk zo vanzelfsprekend dat het lastig is om zelf te zien hoe het ook anders kan. Niet omdat het ook altijd anders moet, maar wel om je de ervaring te geven dat dingen ook anders kunnen.

Hoe ik dat doe is door te kijken naar waar je vandaan komt. Hoe heb jij het vroeger aangetroffen? Wat heb jij van je ouders geleerd? Van daaruit krijg je inzicht in waarom je nu de dingen doet, zoals je ze doet. En met dat bewustzijn ontstaat ook de mogelijkheid om veranderingen aan te brengen.

Ter illustratie

Iets waar ik zelf bewust van ben gemaakt, is dat ik de neiging heb om dingen alleen te doen en me groter te maken dan ik ben. Dat zorgde er voor dat ik het vaak lastig vond om bijvoorbeeld van mijn leidinggevende iets aan te nemen. Ik ging dan ook vaak in discussie. En dat is niet slecht, want het heeft me ook heel veel gebracht. Maar het is niet altijd nuttig en nodig.

Ik weet op welk moment in mijn leven ik dit heb ontwikkeld. Daar schreef ik een tijdje geleden al een blog over. Ik weet waar dit vandaan komt en ik ben me bewust van wat ik doe. Daardoor kan ik er nu ook voor kiezen om wél hulp aan te nemen of samen iets te ondernemen. Ik heb er als het ware meer mogelijkheden bij gekregen.

Misschien heb jij ook wel iets wat je wilt ontwikkelen. Wil je beter leren ‘nee’ zeggen. Of wil jij zelfverzekerder keuzes maken. Misschien wil jij een betere werk/privé balans. Of wil je een betere relatie met je collega, je partner of je kinderen. Wat ik duidelijk wil maken is dat er niet iets mis met je hoeft te zijn, om baat te hebben bij een coach. Het enige wat je nodig hebt is dat je wil ontdekken en dat jij je wilt ontwikkelen.

Als jij dit nu leest en denkt: “wat een stom verhaal, ik weet al lang dat coaching super goed is”. Mooi. Ik begin er zelf ook steeds meer in te geloven 🙂


Bedankt voor het lezen van mijn blog. Denk je dat ik iets voor je kan doen? Neem dan vooral contact met me op.

Wat ik doe

Voor bedrijven doe ik zowel individuele coachingstrajecten als teamontwikkelingen. Ik ben sparringpartner voor ondernemers, bestuurders en managers en begeleid Young Professionals naar hun volgende stap. Met mijn collega’s van IKOS verzorgen we toffe (vaak outdoor) teamtrainingen om teams bij bedrijven beter op elkaar in te laten spelen. Gemiddeld waarderen onze klanten ons daarvoor met een 9,5. En daar ben ik super trots op.

Individueel begeleid ik mensen via mijn eigen praktijk in Deventer. Ik help iedereen die zich verder wil ontwikkelen. Zowel persoonlijk als professioneel. Van studenten tot CEO’s. Ik geloof dat er altijd gebieden zijn waarin je je kan ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *