Werkwijze, opleiding, achtergrond & inspiratie

Waarom leiders graag met mij werken

Ik ben gericht op het versterken van het geheel. Dat doe ik door naast je te gaan staan, oordeelloos naar je te luisteren en te kijken in onze gesprekken. Ook (of misschien wel juist) naar wat je niet zegt.

Hierdoor bied ik jou de veiligheid en de ruimte waarin alles er mag zijn. Ik ken daarin geen taboes. Ik ben oprecht nieuwsgierig naar jouw ‘why’ en krijg vaak terug dat mensen zich gezien en gehoord voelen.

In mijn werk heb ik een systemische benadering. Dat wil zeggen dat ik naar jou kijk in een bredere context. De context van je organisatie en ook de context waar je uit voortkomt; het gezin waarin je bent opgegroeid. Want als je iets uit het heden in de toekomst wil veranderen, speelt het verleden hierin een centrale rol. Dat bewustzijn is belangrijk: je kan het pas zien als je het doorhebt. En vanuit dat bewustzijn wil ik je laten ervaren dat je ook de mogelijkheid hebt om iets toe te voegen. Dus dat je het anders kan doen, dan je het altijd gedaan hebt, zonder te verliezen waar je goed in bent.

“Het leven wordt voorwaarts geleefd, en achterwaarts begrepen”

Mijn opleidingen

Ik ben continu op zoek naar mogelijkheden om mezelf meer te bekwamen. Ik heb daarom meerdere opleidingen gevolgd, lees (en luister) veel boeken, beluister podcasts van inspiratiebronnen en laat me meerdere keren per jaar door anderen coachen in de vorm van intervisie en supervisie. Daarmee hou ik zicht op mijn eigen leerproces en zo zorg ik er ook voor dat ik de voor mij moeilijke thema’s niet uit de weg ga. Om diezelfde reden probeer ik ook ieder jaar een nieuwe opleiding te volgen.

Bij het vooraanstaande instituut Phoenix Opleidingen in Utrecht heb ik ‘De driejarige opleiding in Professionele Communicatie’ afgerond. Deze opleiding heeft me in staat gesteld om mensen, teams en organisaties te begeleiden bij verandering. Onderdeel van deze opleiding is een NLP Practitioner. Bij Phoenix deed ik ook de vervolgopleiding in systemisch werken, om mensen op identiteitsniveau te begeleiden in hun ontwikkeling. In 2021 ben ik gestart met een opleiding relatietherapie, dat me in staat stelt om liefdespatronen nog beter te ontdekken. Ik laat me coachen in mijn ondernemerschap en krijg supervisie op mijn coachwerk. Ik ben DISC gecertificeerd en zodoende in staat om DISC rapporten af te nemen.

Mijn achtergrond

Geboren in Groningen, getogen in Harderwijk en sinds 2015 woon ik samen met mijn vrouw Noortje en mijn kinderen Boris, Hugo en Isabel in Diepenveen.

Tijdens mijn studie in Utrecht ben ik gaan werken in de zakelijke dienstverlening, waarin ik me heb opgewerkt. Ik ben door de koning benoemd als gerechtsdeurwaarder in Amersfoort en was verantwoordelijk voor een grote groep gerechtsdeurwaarders binnen de organisatie. Daarbuiten ben ik in 2013 als jongste ooit verkozen als bestuurder van de landelijke beroepsorganisatie (een publiekrechtelijke beroepsorganisatie) en heb sindsdien 2 termijnen als dagelijks bestuurder gediend.

Hoewel ik trots ben op mijn prestaties, veranderde de kijk op mijn loopbaan met de geboorte van mijn eerste zoon. Ik besefte me dat ik meer positieve impact wilde maken op mijn omgeving, dan ik voor mogelijk hield in de wereld waarin ik carrière had gemaakt. Ik besloot mezelf te bekwamen als coach.

Het is altijd mijn ambitie geweest om vorm te geven aan mijn eigen bedrijf. In 2019 heb ik mijn droom verwezenlijkt. Ik ben als executive coach mijn onderneming gestart.

Meer inspiratie

Iedere dag wandel ik minimaal een uur. Soms doe ik dat in stilte, soms bel ik met een vriend, vriendin of broer, maar meestal luister ik naar mijn favoriete playlist, een luisterboek of een podcast. Al lopend luisteren is voor mij de beste manier gebleken om informatie tot mij te nemen. Ik luister graag naar persoonlijke verhalen zoals (auto)biografieën of coming of age romans en hoor graag inspirerende sprekers over onderwerpen als het menselijk wezen, relaties, ouderschap en in mindere mate managementtheorieën. Ik deel hier een aantal van mijn grootste inspiratiebronnen. De lijstjes pas ik regelmatig aan. Heb jij een goede tip voor mij? Laat het me weten.

Particulieren

Naast mijn werk als executive coach, heb ik ook beperkt ruimte om te werken met particulieren. Dus ben je (nog) geen leider van een organisatie, maar ben je wel geïnteresseerd in mijn dienstverlening? Je bent welkom.

Denk je dat ik je verder kan helpen? Maak dan een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Hans Mik – 06 13 88 37 02 – info@hansmik.nl – Koningin Wilhelminalaan 13 te Schalkhaar

Coach. Lifecoach. Mental Coach. Therapeut. Systemisch werk. Deventer. Schalkhaar. Diepenveen. Bathmen. Zupthen. Executive. Leiderschap. Management. Burnout. Burn-out. Overspannen. Loopbaan. Angst. Ik wil mij niet meer zo angstig voelen. Angsten. Angsten in kaart brengen. Angstoornis. Depressie. Depressieve, sombere gedachten. Relatieproblemen. Relaties (Bindings-, verlangsdynamiek, partner, kind, familie, vriend, werk gerelateerd). Fysieke klachten. Spanning en spanningsklachten. Spierpijn. Hoofdpijn. Onverklaarbare fysieke klachten. Vermoeidheid. Extreme vermoeidheid. Stress. Stressklachten. Acute stress. Woede. Agressief gedrag. Snel boos worden. Uit de slof schieten. Nachtmerries. Ik wil van mijn nachtmerries af. Slecht slapen. Sociale angsten. Vermijden sociale contacten. Weinig levenslust. Prikkelbaar. Straatvrees. Moeite met vertrouwen van anderen. Spanning en spanningsklachten. Spanning ervaren. Verslaving. Alcohol. Sex. Gokken. Schaamte. Schuld. Piekeren. Paniekaanvallen. Controle verlies. Drang naar controle. Intimiteit. Seksueel trauma. Hechtingstrauma. Veiligheid. Kwetsbaarheid. Emoties en gevoelens. Focus verlies. Gevoelens van onrecht. Lichaamstaal. Onzekerheid. Onmacht. Overlevingsstrategieën. Problemen met zelfregulatie. Snel overprikkeld. Teveel geven zodat men zichzelf vast zet. Trauma (Vroegkinderlijk, PTSS, complex PTSS) Uitputting. Verdwaald in beroepskeuze. Verstoord leefritme. Hechtingsproblematiek. Verlatingsangst. Bindingsangst. Negatieve gedachtes en angsten onder controle krijgen. Muur. Wantrouwen richting anderen. In relatie tot mannen of vrouwen. Vastgelopen in partnerrelatie. Vreemdgaan Verbroken familierelatie. Ruzie. Weinig verbinding ervaren. Geestelijk op. Rouw. Trauma. Scheiding. Sterfte