Meteen naar de inhoud

Achtergrond, werkwijze & opleiding van Hans Mik

Hans Mik

Hans Mik

Systemisch leiderschapscoach – Relatietherapeut – Familieopsteller – Trainer

Waarom ik leiderschapscoach ben geworden

Ik heb na mijn studie een carrière in de zakelijke dienstverlening gemaakt. Ik stuurde een groot team van professionals aan en maakte lange tijd deel uit van het bestuur van een landelijke beroepsorganisatie. Hoewel dit goed ging en ik niet ongelukkig was, veranderde alles toen ik mijn eerste zoon kreeg.

Met de geboorte van Boris kwam het besef dat ik leefde in een wereld waarin geld, macht en aanzien de overhand had. Een wereld die ik ook vanuit mijn eigen opvoeding goed kende. Ik wilde mijn zoon een ander voorbeeld geven: volg je hart. Dat maakte dat er ruimte ontstond voor mezelf om te gaan doen wat ik altijd al graag wilde doen, maar wat ik mezelf tot dan toe niet had toegestaan. Ik wilde mensen écht ontmoeten en betekenisvol zijn. Ik ben een geweldige opleiding gaan volgen en heb in 2019 mijn eigen praktijk geopend als leiderschapscoach. En vanuit mijn drijfveer om mensen dichter bij elkaar te laten komen heb ik in 2021 mijn praktijk uitgebreid met relatietherapie.

Mijn werkwijze

Ik werk vanuit de ontmoeting. De ontmoeting met jezelf en de ontmoeting tussen jou en mij. In de ontmoeting is alles al aanwezig en licht verborgen potentieel op. Ik beschouw het vervolgens als mijn taak om het onzichtbare zichtbaar te maken, het onbenoembare te benoemen en jou bewust te maken van het onbewuste. 


Dit doe ik vanuit een systemisch perspectief. Dynamieken uit ons gezin van herkomst laten een diepe indruk achter en fungeren als blauwdruk voor ons doen en laten in het hier en nu. Loyaliteiten en interactiepatronen herhalen we vaak onbewust. Heel vaak is dit effectief, maar soms werkt het ook beknellend. Door inzicht te krijgen in jezelf, je plek en de onderlinge verhoudingen uit dit systeem van herkomst, brengen we jouw diepgewortelde patronen aan het licht. Deze bron kan jij vervolgens gebruiken als voedingsbodem voor persoonlijke en professionele groei. 

Je hebt zelf de regie in je eigen coachtraject. Je geeft daarmee zelf vorm aan de inhoud van het traject. Tijdens onze eerste sessie bepalen we samen hoe jouw traject eruit gaat zien. Zowel de duur als de frequentie zijn daarin niet vooraf bepaald. Dat waar jij tegenaan loopt is immers uniek en vraagt ook een unieke aanpak. We praten. Ik luister naar je en zal je vragen stellen. Soms zal ik je vragen om een oefening met me te doen en soms doen we een opstelling. Een opstelling is een heel krachtige werkvorm waarmee je in korte tijd nieuw zicht krijgt op een situatie waar je in zit of waar je naar verlangt. De opstelling maakt de blokkades zichtbaar die je, vaak onbewust, in stand houdt.

“Het leven wordt voorwaarts geleefd, en achterwaarts begrepen”

De 5 pijlers waarvanuit ik werk

Autonomie

Ik geloof dat jij de regie over je leven in handen hebt en dat je daarvoor ook de verantwoordelijkheid draagt. Wat is jouw kracht? Wat zijn jouw mogelijkheden? Wat is jouw potentie?

Heelheid

Ik geloof dat ieder mens goed is zoals hij is. Er is niets mis met je. En hoewel het soms goed is om een diagnose van een probleem of gedraging te kennen, ben je niet je diagnose.

Identiteit

Ik geloof dat ieder mens een weg te gaan heeft die uniek is. De kracht is om deze op eigen wijze en eigen kracht te gaan. Dus wie ben je? Waar sta je voor? Weet je dat?

Integratie

Jezelf leren kennen is een ervaring. Van daaruit is er ook een groot verschil tussen ‘de kennis hebben’ en ‘weten’. Ik help je graag uit je hoofd en in je lijf. Je lijf weet de waarheid.

Zingeving

Bij zingeving staat de vraag centraal: waar doe je het voor? We maken allemaal deel uit van een groter geheel. Wat is jouw rol daarin?

No-nonsense

Ik ben altijd eerlijk en gebruik heldere taal. Ik draai er niet om heen. Ik kies voor diepgang, ook als dat pijnlijk is.

Veilig

Veiligheid is essentieel. Onze gesprekken zijn vertrouwelijk en ik zorg ervoor dat je gezien en gehoord wordt.

Geen taboe

Ik vind het belangrijk dat alles gezegd mag worden, hoewel het niet altijd moet. Ik deins niet zo snel ergens voor terug.

Open

We zijn open naar elkaar. Dat betekent ook dat ik soms iets van mezelf deel, als het jou kan helpen.

Geen oordeel

Ik richt me op het versterken van het geheel. Dat doe ik door naast je te staan en zonder oordeel te luisteren, ook naar wat je niet zegt.

Maak direct een afspraak voor onze eerste ontmoeting

Mijn opleidingen

Ik ben continu op zoek naar mogelijkheden om mezelf meer te bekwamen. Ik heb daarom meerdere opleidingen gevolgd, lees (en luister) veel boeken, beluister podcasts van inspiratiebronnen en laat me meerdere keren per jaar door anderen coachen in de vorm van intervisie en supervisie. Daarmee hou ik zicht op mijn eigen leerproces en zo zorg ik er ook voor dat ik de voor mij moeilijke thema’s niet uit de weg ga. Om diezelfde reden probeer ik ook ieder jaar een nieuwe opleiding te volgen.

Bij het vooraanstaande instituut Phoenix Opleidingen in Utrecht heb ik ‘De driejarige opleiding in Professionele Communicatie’ afgerond. Deze opleiding heeft me in staat gesteld om mensen, teams en organisaties te begeleiden bij verandering. Onderdeel van deze opleiding is een NLP Practitioner. Bij Phoenix deed ik ook de vervolgopleiding in systemisch werken, om mensen op identiteitsniveau te begeleiden in hun ontwikkeling. In 2021 ben ik afgestudeerd als relatietherapeut. In 2022 heb ik de Masterclass Eros in begeleiding, over intimiteit en seksualiteit, afgerond. In 2023 ben ik gestart met de Maskermaker, ook weer bij Phoenix. Een opleiding waarin ik nog meer inzicht krijg in de verschillende karakterstructuren van mensen.


Ik laat me coachen in mijn ondernemerschap en krijg supervisie op mijn coachwerk. Ik ben DISC gecertificeerd en zodoende in staat om DISC rapporten af te nemen.

Neem contact op

Ben jij klaar om je eigen pad te volgen?

Maak direct een afspraak voor onze eerste ontmoeting. Dat kan je doen door onderstaand formulier in te vullen of contact met mij op te nemen via de onderstaande gegevens. Een andere, nog eenvoudiger, manier is om het zelf in te plannen via mijn online agenda.

Via deze knop ga je naar een andere site. Hier kan je in mijn agenda je afspraak inplannen.

Wat is je vraag?
Wat is je vraag?
Eerste afspraak inplannen
Eerst nog een andere vraag
Openingstijden

Bellen ma-vr tussen 09.00 en 17.00

mailen en appen 24/7


Contact

info@hansmik.nl

06 13 88 37 02


Adresgegevens

Koningin Wilhelminalaan 13

Schalkhaar (bij Deventer)


Zie ook

Coach. Lifecoach. Mental Coach. Therapeut. Systemisch werk. Deventer. Schalkhaar. Diepenveen. Bathmen. Zupthen. Executive. Leiderschap. Management. Burnout. Burn-out. Overspannen. Loopbaan. Angst. Ik wil mij niet meer zo angstig voelen. Angsten. Angsten in kaart brengen. Angstoornis. Depressie. Depressieve, sombere gedachten. Relatieproblemen. Relaties (Bindings-, verlangsdynamiek, partner, kind, familie, vriend, werk gerelateerd). Fysieke klachten. Spanning en spanningsklachten. Spierpijn. Hoofdpijn. Onverklaarbare fysieke klachten. Vermoeidheid. Extreme vermoeidheid. Stress. Stressklachten. Acute stress. Woede. Agressief gedrag. Snel boos worden. Uit de slof schieten. Nachtmerries. Ik wil van mijn nachtmerries af. Slecht slapen. Sociale angsten. Vermijden sociale contacten. Weinig levenslust. Prikkelbaar. Straatvrees. Moeite met vertrouwen van anderen. Spanning en spanningsklachten. Spanning ervaren. Verslaving. Alcohol. Sex. Gokken. Schaamte. Schuld. Piekeren. Paniekaanvallen. Controle verlies. Drang naar controle. Intimiteit. Seksueel trauma. Hechtingstrauma. Veiligheid. Kwetsbaarheid. Emoties en gevoelens. Focus verlies. Gevoelens van onrecht. Lichaamstaal. Onzekerheid. Onmacht. Overlevingsstrategieën. Problemen met zelfregulatie. Snel overprikkeld. Teveel geven zodat men zichzelf vast zet. Trauma (Vroegkinderlijk, PTSS, complex PTSS) Uitputting. Verdwaald in beroepskeuze. Verstoord leefritme. Hechtingsproblematiek. Verlatingsangst. Bindingsangst. Negatieve gedachtes en angsten onder controle krijgen. Muur. Wantrouwen richting anderen. In relatie tot mannen of vrouwen. Vastgelopen in partnerrelatie. Vreemdgaan Verbroken familierelatie. Ruzie. Weinig verbinding ervaren. Geestelijk op. Rouw. Trauma. Scheiding. Sterfte