Meteen naar de inhoud

BORE-OUT


De uitgebluste kachel nieuw leven inblazen

De burn-out is een bekend fenomeen en hij heeft een minder bekend broertje: de bore-out. De symptomen komen grotendeels overeen, maar de oorzaak verschilt. Waar je bij een burn-out te lang hebt blootgestaan aan (mentale) overbelasting en je vaak te lang te hard hebt gewerkt, is de bore-out het resultaat van een langdurige onderbelasting. Soms doordat je te weinig taken had, soms doordat je te lang onder je kwaliteitsniveau hebt gewerkt. Je werk is saai. Het daagt je niet uit en bevredigt niet. En ook hier, net als bij de burn-out, als het te lang duurt kan je er ziek of zelfs depressief van worden.

Genoeg reden om er iets aan te doen, maar daarbij komen er nog wel een paar obstakels voorbij. De meest voorkomende redenen om geen veranderingen aan te brengen zijn: zekerheid, schuldgevoel en schaamte.

Zekerheid. Op dit moment heb je een goede baan. Een vast contract. Een prima salaris. Nu iets anders gaan doen, dat neemt risico’s met zich mee.

Schuldgevoel. Je hebt een baan waar een ander een moord voor zou doen. Wie ben jij nou om daar over te zeuren? Je hebt er toch zelf voor gekozen?

Schaamte. Iets anders gaan doen, betekent ook verlies van de status die je de afgelopen jaren hebt verworven.

Vind je roeping.

Om te voorkomen dat je ziek wordt van een bore-out, is het belangrijk om te ontdekken waarvoor je op de wereld bent. Dat klinkt als een grote zoektocht en bestaat eigenlijk uit twee delen. Het eerste deel is: wie ben ik? Het tweede deel is welke impact wil ik hebben en heb ik op de wereld om me heen? Als je dat inzichtelijk krijgt, dan hoef je nooit meer werk te doen wat je tot een bore of burn-out leidt.

Samen met jou wil ik onderzoeken wie je bent, waar je vandaan komt en hoe je het leven hebt aangetroffen. En kijk ik met je mee naar wat jij in de wereld in beweging wil brengen. Wil jij met mij aan de slag? De eerste stap zetten is niet eenvoudig, dat vereist moed. Moed is: angst hebben en toch actie ondernemen. Ik hoop dat je het doet.

Je bent welkom

Openingstijden

Bellen ma-vr tussen 09.00 en 17.00

mailen en appen 24/7


Contact

info@hansmik.nl

06 13 88 37 02


Adresgegevens

Koningin Wilhelminalaan 13

Schalkhaar (bij Deventer)


Zie ook

Coach. Lifecoach. Mental Coach. Therapeut. Systemisch werk. Deventer. Schalkhaar. Diepenveen. Bathmen. Zupthen. Executive. Leiderschap. Management. Burnout. Burn-out. Overspannen. Loopbaan. Angst. Ik wil mij niet meer zo angstig voelen. Angsten. Angsten in kaart brengen. Angstoornis. Depressie. Depressieve, sombere gedachten. Relatieproblemen. Relaties (Bindings-, verlangsdynamiek, partner, kind, familie, vriend, werk gerelateerd). Fysieke klachten. Spanning en spanningsklachten. Spierpijn. Hoofdpijn. Onverklaarbare fysieke klachten. Vermoeidheid. Extreme vermoeidheid. Stress. Stressklachten. Acute stress. Woede. Agressief gedrag. Snel boos worden. Uit de slof schieten. Nachtmerries. Ik wil van mijn nachtmerries af. Slecht slapen. Sociale angsten. Vermijden sociale contacten. Weinig levenslust. Prikkelbaar. Straatvrees. Moeite met vertrouwen van anderen. Spanning en spanningsklachten. Spanning ervaren. Verslaving. Alcohol. Sex. Gokken. Schaamte. Schuld. Piekeren. Paniekaanvallen. Controle verlies. Drang naar controle. Intimiteit. Seksueel trauma. Hechtingstrauma. Veiligheid. Kwetsbaarheid. Emoties en gevoelens. Focus verlies. Gevoelens van onrecht. Lichaamstaal. Onzekerheid. Onmacht. Overlevingsstrategieën. Problemen met zelfregulatie. Snel overprikkeld. Teveel geven zodat men zichzelf vast zet. Trauma (Vroegkinderlijk, PTSS, complex PTSS) Uitputting. Verdwaald in beroepskeuze. Verstoord leefritme. Hechtingsproblematiek. Verlatingsangst. Bindingsangst. Negatieve gedachtes en angsten onder controle krijgen. Muur. Wantrouwen richting anderen. In relatie tot mannen of vrouwen. Vastgelopen in partnerrelatie. Vreemdgaan Verbroken familierelatie. Ruzie. Weinig verbinding ervaren. Geestelijk op. Rouw. Trauma. Scheiding. Sterfte