Burn-out
Vind weer nieuwe energie
Ieder mensenleven kent moeilijke tijden. Er is iets ergs gebeurt. Er zijn problemen. Je ervaart geen steun. Als het leven meer van je vraagt, dan je zelf aankunt, loop je het risico om overbelast te raken. Je verliest het overzicht, hebt het gevoel de grip te verliezen en misschien komen er ook nog wel andere (lichamelijke) klachten om de hoek kijken. Je bent moe, je voelt je uitgeput. Machteloos. Je bent overspannen of je hebt een burn-out. Als gevolg lukt het dan vaak niet meer om je normale dagelijkse bezigheden te blijven doen. Je komt thuis te zitten van je werk. Je hebt minder aandacht voor je gezin, vrienden en familie.
Overspannenheid of een burn-out kan verschillende oorzaken hebben. Misschien heb je de neiging om steevast teveel hooi op je vork te nemen. Of er zijn veel verplichtingen. Bijvoorbeeld in de combinatie van werk en gezin en vind je het lastig om daar een goede balans in te vinden. Misschien komt het bij jou meer omdat er externe problemen zijn: relatieproblemen, faillissement, zorgen om de kinderen, ziekte of een overlijden van een dierbare.
Er zijn veel verschillende redenen die ervoor hebben kunnen zorgen dat jij in deze situatie bent gekomen. En vaak is er ook een overeenkomst: je hebt het gevoel er alleen voor te staan. Je hebt niet de ervaring dat je gesteund wordt, of je vindt het zelf lastig om om hulp te vragen of steun te aanvaarden. En hoewel de problemen en verplichtingen echt van nu zijn, is het patroon van hoe je ermee omgaat al lang geleden ontstaan. Hoe jij omgaat met bepaalde situaties heb je als kind al geleerd.
…en nu ga ik het anders doen.
Om er voor te zorgen dat je niet meer in een situatie van overspannenheid of een burn-out terecht komt, is het van belang om te doorgronden waar het bij jou vandaan komt. Wat ben je tegengekomen en hoe ken je dat vanuit je verleden. Als je zicht krijgt op die oude interactiepatronen en werkelijk kan doorvoelen hoe je dat nu nog in je meedraagt, dan ontstaat ook de mogelijkheid om nu te zeggen: “zo deed ik het en nu heb ik de mogelijkheid om het anders te doen.” Als je weet dat je het lastig vindt om om hulp te vragen, omdat je vroeger de steun hebt gemist van je vader of je moeder, dan geeft dat ruimte om het nu anders te doen.
En op dat stuk begeleid ik je graag. Ik wil met jou onderzoeken wie je bent, waar je vandaan komt en hoe je het leven hebt aangetroffen. Om vervolgens dat als bron te gebruiken richting een toekomst waarin jij met energie en geluk weer de grip op je leven terug krijgt.
Wil jij met mij aan de slag? De eerste stap zetten is niet eenvoudig, dat vereist moed. Moed is: angst hebben en toch actie ondernemen. Ik hoop dat je het doet.
Eerst nog iets lezen? Mijn aanrader is het boek van Gabor Maté – Wanneer je lichaam nee zegt.
Je bent welkom

Openingstijden
Bellen ma-vr tussen 09.00 en 17.00
mailen en appen 24/7
Contact
info@hansmik.nl
06 13 88 37 02
Adresgegevens
Koningin Wilhelminalaan 13
Schalkhaar (bij Deventer)
Zie ook
Coach. Lifecoach. Mental Coach. Therapeut. Systemisch werk. Deventer. Schalkhaar. Diepenveen. Bathmen. Zupthen. Executive. Leiderschap. Management. Burnout. Burn-out. Overspannen. Loopbaan. Angst. Ik wil mij niet meer zo angstig voelen. Angsten. Angsten in kaart brengen. Angstoornis. Depressie. Depressieve, sombere gedachten. Relatieproblemen. Relaties (Bindings-, verlangsdynamiek, partner, kind, familie, vriend, werk gerelateerd). Fysieke klachten. Spanning en spanningsklachten. Spierpijn. Hoofdpijn. Onverklaarbare fysieke klachten. Vermoeidheid. Extreme vermoeidheid. Stress. Stressklachten. Acute stress. Woede. Agressief gedrag. Snel boos worden. Uit de slof schieten. Nachtmerries. Ik wil van mijn nachtmerries af. Slecht slapen. Sociale angsten. Vermijden sociale contacten. Weinig levenslust. Prikkelbaar. Straatvrees. Moeite met vertrouwen van anderen. Spanning en spanningsklachten. Spanning ervaren. Verslaving. Alcohol. Sex. Gokken. Schaamte. Schuld. Piekeren. Paniekaanvallen. Controle verlies. Drang naar controle. Intimiteit. Seksueel trauma. Hechtingstrauma. Veiligheid. Kwetsbaarheid. Emoties en gevoelens. Focus verlies. Gevoelens van onrecht. Lichaamstaal. Onzekerheid. Onmacht. Overlevingsstrategieën. Problemen met zelfregulatie. Snel overprikkeld. Teveel geven zodat men zichzelf vast zet. Trauma (Vroegkinderlijk, PTSS, complex PTSS) Uitputting. Verdwaald in beroepskeuze. Verstoord leefritme. Hechtingsproblematiek. Verlatingsangst. Bindingsangst. Negatieve gedachtes en angsten onder controle krijgen. Muur. Wantrouwen richting anderen. In relatie tot mannen of vrouwen. Vastgelopen in partnerrelatie. Vreemdgaan Verbroken familierelatie. Ruzie. Weinig verbinding ervaren. Geestelijk op. Rouw. Trauma. Scheiding. Sterfte