How much of my mother has my mother left in me?
How much of my love will be insane to some degree?
And what about this feeling that I'm never good enough?
Will it wash out in the water, or is it always in the blood?
How much of my father am I destined to become?
Will I dim the lights inside me just to satisfy someone?
Will I let this woman kill me, or do away with jealous love?
Will it wash out in the water, or is it always in the blood?
I can feel love the I want, I can feel the love I need
But it's never gonna come the way I am
Could I change it if I wanted, can I rise above the flood?
Will it wash out in the water, or is it always in the blood?
- In the blood van John Mayer
Opstellingendag
18 februari 2023
Familieopstelling
Iedereen loopt in het leven tegen situaties aan waarvan je niet weet hoe je ermee om moet gaan. Bijvoorbeeld dat je moeite hebt om relaties in stand te houden, dat je jezelf constant op de laatste plaats zet, jij je dromen niet durft na te jagen of dat je veel in strijd bent met autoriteiten. Waarom dat precies gebeurt, daar weet je meestal niet precies de vinger op te leggen, maar regelmatig is er wel sprake van een herhalend patroon.
Waarom die dingen gebeuren zoals ze gebeuren heeft vaak te maken met de plek die je inneemt in je familiesysteem. Patronen uit dit systeem herhalen zich vaak in nieuwe systemen zoals je gezin of je werksituatie. Lig je bijvoorbeeld vaak in de clinch met autoriteiten (overheden of leidinggevenden), dan heb je nog iets uit te zoeken met (meestal) je vader. Voel jij je vaak verantwoordelijk voor alles en iedereen om je heen, dan heb je teveel gezorgd voor in ieder geval één van je ouders. In dat geval sta je niet op je eigen plek. Het is de kunst om wel op je eigen plek te komen staan. Om dat te kunnen doen helpt het om een familieopstelling te doen.
Een familieopstelling is een visualisatie van de verhoudingen in jouw familiesysteem. In de opstelling ontdek jij waar het stroomt en waar het stokt. Je maakt de onzichtbare patronen zichtbaar en daarmee worden ze beter hanteerbaar. Cruyff zou zeggen: 'je gaat het pas zien als je het doorhebt.' Als het eenmaal zichtbaar is, kan je een beslissing nemen in hoe je ermee om wilt gaan. Het lot in de ogen kijken, geeft kracht. Je kunt je daarna ook niet meer beroepen op je onwetendheid en verhoogt daarmee je eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast helpt een familieopstelling om de realiteit onder ogen te komen. En dat werkt helend. Hoe hard de realiteit ook is, het lucht op en geeft ruimte. Als jij los wil komen van de gevolgen van bijvoorbeeld het gemis van liefde en aandacht van je ouders, moet je dat eerst volledig accepteren.
Hoe ziet een opstellingendag eruit?
Bij de opstellingendag is er ruimte voor ongeveer 12 mensen. Daarbij is er plek voor 5 mensen die hun eigen opstelling willen doen. Een aanmelding voor een opstelling is altijd individueel. Je doet het voor jezelf en in beginsel doe je het zonder aanwezigheid van je partner of familie. Omdat het gaat over je innerlijke houding ten opzichte van je familiesysteem hoef je hen niet te betrekken in je proces. Sterker, het is vaak prettig dat mensen uit het systeem niet daadwerkelijk bij het proces betrokken hoeven te worden.
Als je een eigen opstelling wil, dan breng je een vraag of probleem in waar je graag aan zou willen werken. De vraag of het probleem moet betrekking hebben op jezelf. Bijvoorbeeld: 'ik merk dat ik het lastig vind om duurzame relaties te onderhouden' of 'ik heb de neiging om mijn eigen belang weg te cijferen ten faveure van mijn partner', of 'ik zit al een tijdje vastgeroest op mijn plek, maar durf de stap nog niet te zetten om weg te gaan'.
Vooraf staat vast wie er komt voor een eigen opstelling. De andere deelnemers aan de dag zijn representant. Dat betekent dat deze mensen kunnen worden gevraagd om positie in te nemen in een familieopstelling. Zij stellen zich op in de ruimte op een manier die past bij jouw situatie. Vanuit deze positie en vanuit de kring resoneer je mee op de thema's van de andere opstellingen. Dus ook als representant is deze opstellingendag een hele leerzame ervaring. Voor jou als vraaginbrenger wordt duidelijk hoe jij je verhoudt tot je familiesysteem en worden patronen & dynamieken zichtbaar. Als opsteller doe ik interventies en zo leer jij hoe je meer op je plek en dus in je kracht kan staan.
Aan het begin van de dag zal ik wat meer vertellen over systemisch werk en familieopstellingen. Daarna worden de vooraf aangemelde mensen één voor één uitgenodigd voor hun eigen opstelling. Deze duurt ongeveer 1 uur, soms wat korter, soms wat langer.
Praktische zaken
Datum: zaterdag 18 februari 2023
Tijd: 10.00 - 17.30 uur (inloop vanaf 9.45 uur)
Locatie: Koningin Wilhelminalaan 13 te Schalkhaar (de voormalige raadszaal. Een prachtige ruimte naast mijn praktijkruimte)
Investering eigen opstelling: € 200 (voor ondernemers is dat excl. de btw)
Investering representantenplek: € 80 (voor ondernemers is dat excl. de btw)
Prijs is inclusief koffie, thee, vers fruit en gevarieerde broodlunch. Speciale dieetwensen graag toevoegen bij opmerkingen.
Na aanmelding ontvang je een factuur. Na betaling van de factuur is je aanmelding bevestigd. Er zijn 5 plekken beschikbaar voor een eigen opstelling. Hierbij geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Aanmelden uiterlijk 10 februari 2023. Als jij zelf wil annuleren dan kan dat tot die datum kosteloos. Je krijgt dan 100% van de investering retour. Daarna is annulering niet meer mogelijk, tenzij ik of jij tijdig een vervangende deelnemer vind.
In de ruimte waarin we de opstellingen doen mogen geen schoenen worden gedragen. Dus als je snel last hebt van koude voeten, dan is het verstandig om een paar extra sokken of sloffen mee te nemen.
Interesse? Meld je hieronder direct aan.
Meld je direct aan
Ja, ik wil deelnemen aan de opstellingendag van 18 februari 2023!

Openingstijden
Bellen ma-vr tussen 09.00 en 17.00
mailen en appen 24/7
Contact
info@hansmik.nl
06 13 88 37 02
Adresgegevens
Koningin Wilhelminalaan 13
Schalkhaar (bij Deventer)
Zie ook
Coach. Lifecoach. Mental Coach. Therapeut. Systemisch werk. Deventer. Schalkhaar. Diepenveen. Bathmen. Zupthen. Executive. Leiderschap. Management. Burnout. Burn-out. Overspannen. Loopbaan. Angst. Ik wil mij niet meer zo angstig voelen. Angsten. Angsten in kaart brengen. Angstoornis. Depressie. Depressieve, sombere gedachten. Relatieproblemen. Relaties (Bindings-, verlangsdynamiek, partner, kind, familie, vriend, werk gerelateerd). Fysieke klachten. Spanning en spanningsklachten. Spierpijn. Hoofdpijn. Onverklaarbare fysieke klachten. Vermoeidheid. Extreme vermoeidheid. Stress. Stressklachten. Acute stress. Woede. Agressief gedrag. Snel boos worden. Uit de slof schieten. Nachtmerries. Ik wil van mijn nachtmerries af. Slecht slapen. Sociale angsten. Vermijden sociale contacten. Weinig levenslust. Prikkelbaar. Straatvrees. Moeite met vertrouwen van anderen. Spanning en spanningsklachten. Spanning ervaren. Verslaving. Alcohol. Sex. Gokken. Schaamte. Schuld. Piekeren. Paniekaanvallen. Controle verlies. Drang naar controle. Intimiteit. Seksueel trauma. Hechtingstrauma. Veiligheid. Kwetsbaarheid. Emoties en gevoelens. Focus verlies. Gevoelens van onrecht. Lichaamstaal. Onzekerheid. Onmacht. Overlevingsstrategieën. Problemen met zelfregulatie. Snel overprikkeld. Teveel geven zodat men zichzelf vast zet. Trauma (Vroegkinderlijk, PTSS, complex PTSS) Uitputting. Verdwaald in beroepskeuze. Verstoord leefritme. Hechtingsproblematiek. Verlatingsangst. Bindingsangst. Negatieve gedachtes en angsten onder controle krijgen. Muur. Wantrouwen richting anderen. In relatie tot mannen of vrouwen. Vastgelopen in partnerrelatie. Vreemdgaan Verbroken familierelatie. Ruzie. Weinig verbinding ervaren. Geestelijk op. Rouw. Trauma. Scheiding. Sterfte