Meteen naar de inhoud

Authentiek zijn betekent dat we ergens de stem van onze bestemming vinden en dat vraagt dat je iets aan moet gaan waar je eigenlijk niet naar toe wilt. Het heeft ook te maken met je kwetsbaarheid en je naaktheid nemen en niet te zeggen: ‘ik ben volmaakt’.

Authenticiteit vraagt de weg naar binnen. En dat is geen feilloze weg. Het is een weg die schuurt. Waar het soms ook ‘au’ is, waar het soms ook bang is. Een authentieke leider zegt dan: “ik loop er eerst eens 2x omheen, want ik heb even tijd nodig, maar ik ga het niet uit de weg.”


Wibe Veenbaas (leermeester en oprichter Phoenix Opleidingen)

Coaching | Leiderschap

Leiderschapstraject

Je bent bestuurder of directeur. Jij geeft sturing aan je organisatie of team. Je bent zelf als ondernemer aan je bedrijf begonnen of je hebt jezelf opgewerkt naar de top. Dat is niet vanzelf gegaan. Daar heb je hard voor gewerkt. Je hebt een sterke persoonlijkheid en het vermogen om de meeste problemen die je tegen komt zelf op te lossen. Dat heeft je gebracht tot waar je nu staat. En nu merk je dat er iets aan je knaagt. Je groei stagneert, doen wat je altijd deed werkt niet meer of misschien is jouw verwachting ten aanzien van de organisatie of jouw carrière wel verandert. En wat er ook aan ten grondslag ligt, een nieuwe functie of een verandering in je privésituatie, je hebt een andere kijk gekregen op je leiderschap.

Leiderschapscoaching start vaak vanuit een situatie die te maken heeft met het werk. Zo heb je wellicht vraagstukken die te maken hebben met leidinggeven: hoe leid ik een groep? Hoe wil ik overkomen? Wat wil ik laten zien? Of komt je vraag voort uit een persoonlijke klacht: hoe voorkom ik een burn-out? Hoe ga ik om met stress? Waarom loop ik telkens tegen dezelfde problemen aan? Veel vragen zijn intermenselijk: wat kom ik tegen in het contact met een ander? Wat raakt de ander bij mij? Wat ga ik uit de weg? En misschien grenst je vraag wel aan de grotere levensvragen: is dit wat ik wil? Is dit wat ik kan? Wat is mijn bestemming? Wat je vraag ook is, het antwoord is altijd in jou te vinden. Zo wordt professioneel leiderschap dus altijd ook persoonlijk leiderschap.

Met een individueel leiderschapstraject begeleid ik jou graag op je weg naar binnen. We onderzoeken samen jouw loyaliteiten en interactiepatronen uit het verleden om te ontdekken hoe je deze als bron kan gebruiken voor authentiek leiderschap. Ik reik je mijn hand en kijk er naar uit om je te ontmoeten.

Je bent welkom, met alles wat je bij je draagt.


Samenwerking / Teams

Als er conflicten of samenwerkingsvraagstukken zijn binnen een directie, bestuur, MT of een ander team binnen je organisatie, dan kan dat veel problemen geven. Toch zijn sommige conflicten hardnekkig en niet eenvoudig om op te lossen omdat het onderliggende probleem vaak op een andere laag schuilt. Het risico op symptoombestrijding is dan groot.

Als je een conflict of een samenwerkingsprobleem in kaart brengt en bij de kern aanpakt, dan kan het ook een bron worden voor een solide en duurzame samenwerking waarmee je nog jaren verder kunt. Je hebt dan niet meer het gevoel er alleen voor te staan. Iedereen kent zijn verantwoordelijkheid en je merkt dat het vertrouwen in elkaar groeit. Er wordt naar elkaar geluisterd en zaken worden naar elkaar uitgesproken. Jullie hebben aandacht voor dat wat belangrijk is.

Bij teambegeleiding ga ik samen met jouw team aan de slag om het vraagstuk waar jullie voor staan, op te lossen. We brengen het conflict of de vraagstukken in jullie samenwerking in kaart en werken actief naar een oplossing toe.

Tijdens het traject werk ik zowel met jullie team als geheel, als met teamleden individueel. Zo krijgen we eerder zicht op de kern van het probleem en kunnen we gaan werken aan een kwalitatief sterke samenwerking waar jullie bedrijf nog lang plezier van heeft. Aan het einde van het traject weet iedereen waar hij staat en waar jezelf aan toe bent. Er is duidelijkheid over ieders functie en plek & de unieke kwaliteiten van een ieder zijn inzichtelijk.

Opdrachtgevers zijn o.a.:

Praktische informatie

De eerste stap is het inplannen van een strategiesessie. Bij deze sessie ontmoeten we elkaar, verkennen we jouw situatie en onderzoeken samen jouw vraag. Als er een wederzijdse klik is, dan maak ik een voorstel waarin ik beschrijf hoe ik je situatie zie, wat de doelstellingen van onze samenwerking kunnen zijn en een eerst plan van aanpak. Jij beslist vervolgens hoe je verder gaat.

Het strategiegesprek levert je inzicht op in jouw situatie. Je hebt helder waar je staat, ook in verhouding tot je organisatie of relaties. Je krijgt helderheid over je wensen ten aanzien van je persoonlijke en professionele ontwikkeling en je krijgt feedback van mij over hoe ik jou ervaar. Passend bij je ontwikkelwensen.

Een leiderschapstraject vindt in principe plaats op mijn praktijk in Schalkhaar en altijd door middel van een persoonlijke ontmoeting. Het directe contact en daarbij lichaamstaal en beweging is erg van belang voor mijn werkwijze. In overleg kan ik ook op locatie begeleiden of trainen, bijvoorbeeld als ik meerdere medewerkers van je organisatie coach of bij teamcoaching. In afstemming bepalen we waar je investering op dit moment het hardst nodig is en het meest effect heeft. Na jouw strategiegesprek ontvang je van mij een begeleidingsvoorstel op maat.

Voor zakelijke klanten hanteer ik een tarief van € 185,- per uur of indien ik op locatie kom € 525,- per dagdeel (3u) dat is exclusief de btw.

Neem contact op

Ben jij klaar om je eigen leider te zijn?

Maak direct een afspraak voor je strategiesessie. Dat kan je doen door onderstaand formulier in te vullen of contact met mij op te nemen via de onderstaande gegevens.

Wat is je vraag?
Wat is je vraag?
Strategiegesprek plannen
Eerst nog een andere vraag
Openingstijden

Bellen ma-vr tussen 09.00 en 17.00

mailen en appen 24/7


Contact

info@hansmik.nl

06 13 88 37 02


Adresgegevens

Koningin Wilhelminalaan 13

Schalkhaar (bij Deventer)


Zie ook

Coach. Lifecoach. Mental Coach. Therapeut. Systemisch werk. Deventer. Schalkhaar. Diepenveen. Bathmen. Zupthen. Executive. Leiderschap. Management. Burnout. Burn-out. Overspannen. Loopbaan. Angst. Ik wil mij niet meer zo angstig voelen. Angsten. Angsten in kaart brengen. Angstoornis. Depressie. Depressieve, sombere gedachten. Relatieproblemen. Relaties (Bindings-, verlangsdynamiek, partner, kind, familie, vriend, werk gerelateerd). Fysieke klachten. Spanning en spanningsklachten. Spierpijn. Hoofdpijn. Onverklaarbare fysieke klachten. Vermoeidheid. Extreme vermoeidheid. Stress. Stressklachten. Acute stress. Woede. Agressief gedrag. Snel boos worden. Uit de slof schieten. Nachtmerries. Ik wil van mijn nachtmerries af. Slecht slapen. Sociale angsten. Vermijden sociale contacten. Weinig levenslust. Prikkelbaar. Straatvrees. Moeite met vertrouwen van anderen. Spanning en spanningsklachten. Spanning ervaren. Verslaving. Alcohol. Sex. Gokken. Schaamte. Schuld. Piekeren. Paniekaanvallen. Controle verlies. Drang naar controle. Intimiteit. Seksueel trauma. Hechtingstrauma. Veiligheid. Kwetsbaarheid. Emoties en gevoelens. Focus verlies. Gevoelens van onrecht. Lichaamstaal. Onzekerheid. Onmacht. Overlevingsstrategieën. Problemen met zelfregulatie. Snel overprikkeld. Teveel geven zodat men zichzelf vast zet. Trauma (Vroegkinderlijk, PTSS, complex PTSS) Uitputting. Verdwaald in beroepskeuze. Verstoord leefritme. Hechtingsproblematiek. Verlatingsangst. Bindingsangst. Negatieve gedachtes en angsten onder controle krijgen. Muur. Wantrouwen richting anderen. In relatie tot mannen of vrouwen. Vastgelopen in partnerrelatie. Vreemdgaan Verbroken familierelatie. Ruzie. Weinig verbinding ervaren. Geestelijk op. Rouw. Trauma. Scheiding. Sterfte