Ga naar de inhoud

Wil jij vooruit? Kijk dan terug.

smiling woman standing on concrete floor in white t-shirt

Wil jij toekomstgericht leven, dan is het essentieel om af en toe terug te kijken in je geschiedenis.

In mijn werk ga ik vaak terug naar waar het ooit begon. Het gezin van herkomst. Daar waar je zoveel hebt geleerd van met name je ouders, maar ook je broers of zussen en je directe omgeving. En niet zelden krijg ik de vraag opgeworpen: wat is hiervan nou het nut? Je verleden kan je immers niet veranderen? En dat is absoluut waar.

De weg terug naar het verleden gaan we ook niet om daar vervolgens te blijven, je kunt in het verleden niets oplossen. Je kan wel leren van je verleden. Hoe je het hebt aangetroffen, wat je hebt gedaan, wat je hebt verloren en wat je hebt gewonnen. En als je nu als volwassen man of vrouw zicht krijgt op hoe je het toen hebt gedaan, dan ontstaat er ook de ruimte om het nu anders te doen. Dat is bevrijdend.

Daarom zeg ik: als jij toekomstgericht wil leven, kijk je geschiedenis dan aan. Wil je dat samen met mij doen? Stuur mij een berichtje, dan neem ik contact met je op. Of bel mij op 06 13 883 702. Ik kijk er naar uit om je te leren kennen.


In de serie korte berichten geef ik je informatie of probeer ik je aan het denken te zetten. Wil je meer weten over 1 van mijn programma’s kijk dan naar mijn volledige aanbod.

Naast Hans Mik Leiderschapscoach, ben ik ook de Dikke Mik Relatiecoach. Wil je meer informatie over relatiecoaching kijk dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *